Bullar med krossad choklad och vanilj
ca 20 st
Ingredienser
150g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1dl strösocker
1/2 tsk salt
14-15dl vetemjöl
Fyllning
100g rumsvarmt smör
2dl florsocker
1msk vaniljsocker
200g grovhackad mörk eller ljus choklad
Garnering
1 ägg
florsocker
50g smält mörk choklad
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och lös upp jästen.Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen (utom chokladhacket).
4. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
5. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
6. Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i 10 lika tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
8. Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad. Pudra bullarna med florsocker och ringla över den smälta chokladen med en sprits.
Lycka till!
Go kväll gumman ! Jag läste Fias blogg o hon har länkat till din bakblogg. Kom på att det var ett tag sen jag var här o kollade.
SvaraRaderaVad mycket gott du gjort o snygga bilder har du oxå. Blir galet sugen på något nu.
Bullarna här ovan på bakplåt verkar roliga att göra och ser farligt goda ut. Får allt lov att testa göra dom, kanske redan i helgen..
kram mamma