Smörkräm

Det finns en uppsjö av olika varianter när det gäller smörkräm som man ska ha för att spackla eller täcka en tårta. Det här receptet tyckte jag lät enkelt (enkelt är bra ;-) ).
Jag provade varianten med vaniljsmak, fanns flera olika förslag och säkert finns det fler därtill.

Receptet hittade jag på bloggen "Baka baka liten kaka" , ursprungligen kommer receptet från boken "Beginner´s Guide to Cake Decorating" så även smaksättningsförslagen. Mängden räcker till att spackla/täcka två normalstora tårtor.


Smörkräm

Ingredienser

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

Gör så här:

1. Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning.

2. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.


Förslag på smaksättning

Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citron: 2 tsk finrivet citron-apelsin-eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten
(dvs "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens och 2 tsk finhackade, rostade mandlar
(om man har i finhackade mandlarna blir det inte "slät" under "tårtlocket")
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfri likör

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar