Jag provade varianten med vaniljsmak, fanns flera olika förslag och säkert finns det fler därtill.
Receptet hittade jag på bloggen "Baka baka liten kaka" , ursprungligen kommer receptet från boken "Beginner´s Guide to Cake Decorating" så även smaksättningsförslagen. Mängden räcker till att spackla/täcka två normalstora tårtor.
Smörkräm
Ingredienser
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Gör så här:
1. Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning.
2. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citron: 2 tsk finrivet citron-apelsin-eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten
(dvs "samma" vatten som i grundreceptet)
(dvs "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens och 2 tsk finhackade, rostade mandlar
(om man har i finhackade mandlarna blir det inte "slät" under "tårtlocket")
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfri likör
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar