söndag 23 september 2012

Ätbara färger

På tordag fyller lillfina 2 år och jag har farit runt bland nätbutiker som en galning i jakt på roliga färger till tårtdekorationerna och de andra bakverken.
Inser att det är finns en hel värld av olika färger och olika sorter för olika ändamål...
Den här gången valde jag pastafärger, men det finns massa andra roliga färger att prova i framtiden!

Pastafärger från Wilton


Pastafärg:
Pastafärg är mycket dryg och går bra att blanda med varandra. Den kan användas både till sugarpaste, flowerpaste, choklad och mycket mera.  
  • Ta lite färg på en tandpetare och stick ner i massan som ska färgas
  • Knåda massan för att fördela färgen
  • Behöver du mer färg, ta en ny tandpetare! Om samma används igen förkortas färgens hållbarhet

Pulver/effektfärg:
Pulverfärg är också mycket dryg. De kan blandas med kakaosmör, som du tex smörar chokladformen med innan du gör ett chokladskal. Eller kan du blanda det i kakaosmör och hälla det i vid choklad, så den blir färgad.
  • När du "torrborstar" är det en fördel om du blåser av penselns överflödiga färg innan du borstar.
  • Om man vill "måla" med pulverfärg kan man blanda pulvret med vit sprit.
Färgpennor:
Den kan användas både till sugarpaste, flowerpaste m.m. Pennorna har oftast en tunn udd och en tjock udd.

Sprejfärg:
För ett vackert skimmer och glans effekt. Lätta att använda. Fungerar bra på marsipan, fondant, smörkräm, choklad, gumpaste, modelleringspasta eller pastillage.

Glitter/metallic:
  • När du "torrborstar" är det en fördel om du blåser av penselns överflödiga färg innan du borstar.
  • Om man vill "måla" med pulverfärg kan man blanda pulvret med vit sprit.
Chokladfärg:
Används för att färga in choklad eller blanda med kakaosmör eller sprig för att måla på choklad eller spraya med airbrush.

Färgerna kan man köpa bl.a. hos Strössel & annat, Kakburken, Tårtdecor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar