Klassisk tårtbotten

Efter att ha provat det här receptet på klassisk tårtbotten så kommer jag nog aldrig att köpa färdig igen. Superenkelt och tog ingen tid alls!! :-) Receptet är från Leila Lindholms bok "A piece of cake"

Jag gjorde tårtbotten dagen innan och lätt den stå kvar i formen med plastfolie över.


Klassisk tårtbotten
 1 tårta/12 bitar
Ingredienser

4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl

Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.

3. Vänd försiktigt ner vetemjölet.

4. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24cm i diameter, och häll i smeten.

5. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

6. Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar