Devil´s food chocolate cake

Mer "chokladig" kan en tårta nog aldrig bli! Himmelriket för den som är svag för choklad... ;-)


Devil´s food chocolate cake


Ingredienser

Kaka
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
En nypa salt
200 g mörk choklad

Choklad glasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad 70 %
1 tsk smör


Gör så här:


Kaka
1.  Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.

7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.

9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Chokladglasyr

10. Koka upp grädden och tag av den från värmen.

11. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.

12. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av

13. Chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).

14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar